light breeze

Még magam sem számítottam arra, hogy máris újra jelentkezem. Az eheti futásmennyiség mondjuk nem feltétlenül indokolja azt, hogy végeérhetetlenül értekezzek az elvégzett munka minőségéről, így aztán nem is teszem ezt. Leginkább azért, mert a kis lépések taktikáját követve három etapban 19k volt az, amit ezen a héten sikerült. Ennek egyik oka, hogy noha lassan tíz éve (jézusmária) futok, de ilyen cefet hideg, ráadásul ilyen sokáig még nem volt. Öregszem annyira, hogy nem vetettem bele magam a mínuszokba minden nap, egy többhetes kihagyás után. Ráadásul gyakorlatilag járhatatlanok a hagyományos futóútjaim, csontkeményre fagyva és taposva. Most zajlott ugyan a műkorcsolya EB, de én nem törekszem ilyen jellegű babérokra, már ha nem muszáj.

Ennek köszönhetően ma úgy döntöttem, hogy a nyári útvonalon fogok csámborogni, a gáton, meg olyan dűlőutakon, amiken nagyjából 2-3 autó járt, mióta leesett a hó. A “hosszúfutásom” ma 8k-sra sikeredett, ami így is egy órát tartott. Ez az őrületes, már-már nyaktörő tempó leginkább a szinte szűz hónak volt köszönhető, másrészt meg (mivel a Nagy Felengedés előtt ez volt az utolsó fagyos és hosszabb (…) távom) kicsit dokumentáltam, hogy Önök is gyönyörködhessenek abban a jó meleg szobában, amiben én a minusz 12 fokban, ma délelőtt. E:

Szóval igen remek volt, meg éppen elég is ebből az az egy óra. Egyébként korábban ejtettem már arról pár szót, hogy a futás futótűzként (…) terjed kis falumban. Csak azért nem mondom, hogy reneszánszát éli, mert szerintem korábban ilyesmi egyáltalán nem fordult elő.Nos, azt kell mondjam, hogy noha valóban népszerű szabadidős tevékenység ez, de azért a futók többsége leginkább a háromévszakos napkollektorokhoz hasonlítható, legalábbis most egyáltalán nem szoktam futóval találkozni, míg nyáron nem tudtam _nem_ összefutni (oké, abbahagyom) kocogó emberekkel, bárhová mentem.

Elkezdtem nézegetni még versenyeket idénre, de egyelőre addig jutottam, hogy április-májusban jó lenne maratont futni megint, ennek a megvalósítására egyelőre a leghajmeresztőbb ötleteim vannak (Tallintól Szkopjéig). Ez majd remélhetőleg letisztul, ahogy a forma is afelé tendál, hogy egyáltalán lehessen értelme több óra egybefüggő lefutásáról beszélni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s