dirty dozen

Három állításból szerencsére a két kevésbé fontos volt hazugság az előző bejegyzésben, azaz a hajnal és a délutáni írás. Ebből kikövetkeztethető, hogy a hosszúfutást sikerült nagy nehezen összehoznom, összesen 33,5k lett végül (az egész múlt hét pedig 77k, szóval 77-es punk run, gecijó). Természetesen Murphy futástörvényei közül a esőre vonatkozó néhány tökéletesen beigazolódott ismét, értsd egész vasárnap mintegy 3 óra 40 percig esett az eső, ebből öt percig akkor, mikor nem futottam. Hála a jó égnek a régi négyes utat Szajol és Szolnok között, ami egyébként gátként és a vasárnapi futásom nagyjából célegyeneséül is szolgál, ellátták egy mintegy méteres magasítással a nyáron. Ez roppant célszerű, de mivel szinte tömör agyagból áll, és nem csak a magasításra, hanem az útra is jutott belőle, fülig szaros lettem, mire átvergődtem azon a 3000 méteren. Három óra futás után nincs is jobb, mint csúszkálni, meg dagonyázni. Viszont mivel sem idegösszeomlást nem kaptam, és meg sem álltam, azért lassan azt is el lehet mondani, hogy kezdek valamennyire formába lendülni, az ezen a felületen talán túlságosan is kivesézett holtpont(ok) után.

Ezzel egyidőben viszont ezen a héten át kellett értékelnem a mindenhol elindulok idei célkitűzést, mert néhány külső tényező miatt egyre inkább úgy érzem, ez lehetelen, ha pedig egy-kettő kiesik, elvész a motiváció is. Az egyik oka természetesen a múlt vasárnapi verseny, amin igaz ugyan, hogy összesen kilencen indultak el maratoni távon, de akkor is Magyarországon rendezett maraton volt, vagyis még el sem kezdtem a kihívást, igazából máris elbuktam, ráadásul nincs garancia arra, hogy ehhez a versenyhez hasonlóan nem ugrik elő a bokor mögül valamikor egy másik, ami romba dönti az egész évet. Másrészt elkezdtek picit vándorolni a már meghirdetett időpontú versenyek is, így például a gyulai Várfürdő Maraton szépen átcsúszott szombatra, vagyis kitért a pécsi Malomvölgyi-tó Maraton elől, viszont fizikai képtelenség egyik nap Gyulán tizenegykor elindulni, úgy, hogy másnap nyolckor Pécsen indul a következő verseny.  Logisztikailag megoldhatatlannak tűnik, vagyis csak úgy, ha szerzek valakit/valakiket, akik hoznak-visznek (mert a tömegközlekdés lehetetlen, az meg, hogy mindennek a tetejébe még mindkét nap 4-6 órát vezetek is, egyáltalán nem opció, valahol azért élvezni is szeretném ezt az egészet).

A teljesen egymást ütő versenyekkel nyilván nem lehet semmit tenni, de azért az is kellemetlen, hogy mindjárt jövő hét végén lenne egy ilyen Vác vagy Debrecen kombó. Mindennek a tetejébe időközben Debrecen futósztahanovistái már a negyedik maraton megszervezésénél tartanak a városban 2016-ra, amit finoman szólva is túlzásnak érzek. Ezek még mind-mind nem lettek volna talán elegek az idei célok revideálásához, és azt sem gondoltam, hogy a BSI üti az utolsó szeget a hagymázas álomkép koporsójába (…), de amikor megláttam, hogy 18 500 forint a nevezés a Maratonfüredre, akkor eldurrant az agyam. Értem, hogy Balaton, meg minden, de azért akkor is egy betétfutamról beszélünk, ez gyakorlatilag három másik, szinte tetszőleges magyar verseny ára. Nem az ételt kellene megvonnom magamtól vagy a kutyáktól itthon, de azért ennyiért még a legendásan aranyárú bécsi maratonra is be lehet nevezni, ha elég korán ébred az ember. Szóval jövő hétvégén ezt a pénzt inkább két nap Kéktúrázásra költöm.

Két viszonlyag hosszú bekezdésben magyaráztam hát a bizonyítványom, de mégsem érzem ezt megfutamodásnak, mivel a csereszabatos cél nem sokkal kevesebb: 12 maratont igyekszem idén teljesíteni, ez ad annyi rugalmasságot, hogy sem a lehetetlent nem kell megpróbálnom, sem a szükségesnél jóval több időt nem kell eltöltenem a pénisz rosszabbik végén, ahol egyébként még így is akad majd bőven tennivaló. Szóval kicsit átrostáltam a lehetőségeket és az alábbi hevenyészett menetrendet állítottam össze:

 1. Ápr.10. Kis-Duna Maraton – Ráckeve (ide már beneveztem, ez idén van először, faszának tűnik)
 2. Ápr.24. Nagyerdei Terep Maraton – Debrecen (az egy debreceni legyen mondjuk ez)
 3. Máj.01. Dunavarsány maraton és félmaraton (ez kellően belterjesnek néz ki)
 4. Máj.07. Várfürdő futás – Gyula (a maraton átmegy a határon, izgi)
 5. Máj.15. Keszthelyi kilométerek
 6. Máj.28. Tápiómenti Maraton – Sülysáp-Nagykáta (remek verseny)
 7. Jún.26. Máré Erdei futóverseny
 8. Júl.23. NIGHT RUN Budapest
 9. Aug.28. Zagyvamenti maraton, Jászberény (ez is remek)
 10. Sze.10. Balatonman Őszi Futam (csak hogy a háromból az egyik Balatonfüredi is legyen)
 11. Okt.09. SPAR Maraton (ehhez nincs sok kedvem, de legutóbb feladtam, vissza kell vágni).
 12. Okt.24. Farkasszigeti Daruvonulás – Püspökladány

Szóval ezt fundáltam ki, persze ez majd változik idővel, lehet, hogy a június végit egy konferencia miatt nem tudom megfutni, de majd találok valami pótlékot, akár valami szomszéd országban. A Plitvice Maratont például évek óta tervezem. Jelenleg 13 teljesített maratonom van, ha minden a tervek szerint halad, ezt decemberre kiegészítjük eg ykerek számra. Jó-jó, nem ez volt a terv, de még így sem tűnik szánalmasnak…

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s