the punishment campaign, week one

“Mindig visszatérek.” Nagyjából. Többször leírtam, hogy függő vagyok és nagyjából bipoláris, szóval csak idő kérdése volt. Amíg nem írtam, leállamvizsgáztam, 6,5 óra alatt lefutottam a bükki hegyi maraton leghosszabb távját (gyakorlatilag ráhangolódás és levezetés nélkül), meg voltam Prágában konferencián, és többszörösen bebizonyosodott, hogy egy balfasz vagyok, ám ezzel kiválóan együtt tudok élni. Ennyit az elmúlt szűk két hónapról.

Múlt héten elhatároztam, hogy újra nekivágok ennek a futás dolognak, viszont most nem mókából, hanem az utóbbi egy év idiótaságait kiigazítandó. Leszedtem a Runnersworld-ről egy négy órás maratont célzó edzéstervet, levágtam az első két hetet (novemberben csak már ne…), és hétfőn elkezdtem. Azért írok most, mert az egyik kritérium az volt, hogy ha ezt a hetet megcsinálom, akkor talán menni fog a többi is.

Az egyértelműen látszik, hogy fájni fog, de igazából ugye ez is cél. Túl sokat lötyögtem az elmúlt időben. Mondjuk a leírás úgy kezdődik, hogy “a négy órás maratonhoz 1:50-es félmaraton és 50 perces 10k szükséges.” Ez rendben van, viszont a második nap ugye már az említett 10k-s tempóval kell résztávozni. Én eddig úgy gondoltam, hogy az adott tempót a felkészülés _végén_ tudja az ember. Ez valahol az egyik lényege az egésznek. Amúgy se a sprintjeimről vagyok híres. No mindegy. Szóval az öt napból három kimondottan szarul esik, és a keddi gyorsasági munkákat kíváncsi vagyok, mikor tudom tényleg megcsinálni. Azok per pillanat olyan tempóval vannak beírva, amik egyelőre csak másvalakivel történhetnek meg.

Az egész végén talán Cardiff félmaraton és Drezda maraton lehet, valamikor októberben. Bár igazából most az a lényeg, hogy végigcsináljam, amit kell.

Ez volt a mostani (elnézést a fordítás teljes hiányáért):

Hétfő: Rest (probléma nélkül sikerült)
Kedd: 1M jog, then 3 x 1M or 1600m at 10K pace (or 8 mins) fast, with 400m (or 2 mins) jog recoveries, then 1M jog (a második, meg a harmadik mérföld jóval rövidebb lett…)
Szerda: 5M easy (approx 50 mins) (ez pompásan megy)
Csütörtök: 1M jog, then 4M at half-marathon pace (34 mins), then 1M jog (ez közepesen szarul esett, lement)
Péntek: Rest (igazából a csütörtök meg a péntek felcserélődött)
Szombat: 4M inc hill session or circuit (hegyi edzés, mi?)
Vasárnap: 11M steady (approx 1:44) (ez is megvolt, az tizedik mérföld nem volt jó)