it’s a long way to recovery

Mondtam, hogy hosszú lesz. Tényleg az. A legutóbbi bejegyzés másnapján is kocogtam, nagyjából három perccel többet, mint előtte. Ez nem baj. Az, hogy másnap megint bedagadt az a nyamvadt forgórész, az már inkább. Szóval visszább vettem egy kicsit (ami ez esetben a teljesent jelenti), azaz múlt hét elmúlt említésre méltó esemény nélkül.

Ez így persze nem teljesen igaz, mivel hétvégén a Balcsin voltam Csp próbán, és mivel lassú, de határozott léptekkel haladok a gitárossá válás útján, egy mérföldkövet azért le kell jegyezzek: a dobos elmondása szerint nekem is van un. “szólófejem” most már. Mint tudjuk, mindegyik gitáros rettenetesen hülye fejet vág szólózás közben, amit soha máskor nem tud reprodukálni. Állítólag én átmegyek négerbe, miközben az időközben elsajátított blues-pentaton skála, illetve nem létező technikám hatására úgy játszom, mint Eric Clapton két héttel azután, hogy megkapta első gitárját. I’m Very Slowhand, the white nigger.

A héten aztán újra nekibátorodtam, főleg miután a házból nem mentem ki másfél hétig anélkül, hogy ne fásliztam volna be az üszkösödés-gyanúig a lábam. Szóval kedden a hagyományos, téli legrövidebb utat sikerült lefutnom. Tudom, hogy nyár van, de ez aszfaltos, azaz semmi egyenetlenség nem fenyegeti a bokám egyelőre. Ez működött is, leszámítva azt, hogy ennyiből éreztem, hat hét alatt az erőnlétem döbbenetesen nagy részét ellopták ismeretlen tettesek. Viszont fájdalmat egyáltalán nem éreztem, ami fontosabb, mert erőnlétet lehet szerezni, másik lábat nem. Csütörtökön így megismételtem ezt a távot, kisebb gyorsítással is próbálkoztam imitt-amott, amire a futóeszköz elég jól reagált (sajnos közben azért hét közben kiderült, hogy a hirtelen mozdulatok még fájdalommal járnak, szóval más sport még egy darabig nem).

Optimista vagyok, bár az edzéstervet még jövő héten sem fogom tudni elkezdeni, vagyis nagyjából esélytelen a négy óra Amszterdamban, de igazából ez tökéletesen mindegy. Van még egy tervem, amivel hűséges olvasóim szeretném majd időnként megörvendeztetni: nézegetek képregényszerkesztőket, ha találok valami jót, akkor egy-kéthetente csinálok aktuális kérdésekről K2-kockákat. Majd meglátjuk, ez mennyire lesz jó, de egy próbát talán megér.

Sok szempontból ez a felkészülés első hete. Ma péntek van. Eddig 15k lassú. Csak felfelé van út.