athlete number whatever

Ilyen se volt még, hogy ne tudjam a regisztráció, meg a rajtcsomag felvétele előtt, hogy hányas rajtszámmal fogok elindulni. Mondjuk a nevezés komplikációi után nem vagyok meglepődve, csak kicsit furcsa. Végül is tökéletesen mindegy, bár talán egy 1979-nek azért örülnék. De erről még nem maradtam le.

Kinyomtattam és aláírtam az egészségügyi és egyéb nyilatkozatot is, amiben deklarálom, hogy ismerem a kockázatokat, az egészségi állapotom pedig tökéletesen alkalmassá tesz a választott táv teljesítésére (meg persze eladom a lelkem, illetve a k2-ről készült képek tulajdonjogát). Valahol örülök annak, hogy nincs tüzetes orvosi vizsgálat, mert az utolsó walesi napon a könyököm, a sípcsontom, majd a lapockáim között található csigolyák segítségével tompítottam egy szikláról jó mélyre lecsúszást, amibe végül az egész patakmeder beleremegett. Szóval a nyakam már forog, meg minden, de távol van a tökéletestől. Szerencsére semmi szükség ezekre a részeimre vasárnap, csak kár hogy sajog futás meg foci után.

Nagy nehezen összeállt a Never Been TOurist autójának ötfős utazóközönsége is, mondjuk a szokásos u-turn most sem maradhat el az indulás előtt: egy melóhelyes, hétvégi összeröffenés (aminek nagy részét a maraton miatt természetesen kihagyom) miatt pénteken szépen lemegyek Tokajba, majd szombat hajnalban vissza Pestre, és onnan startolunk. Pompás lesz.

Igazából nagyon-nagyon szeretném, ha már vasárnap lenne. Futnom kell. Vagyis koffein kapitánynak. Ha sikerül pótolnom a valahol a ködtelen Albionban elhagyott maszkomat, természetesen. Persze, lehet ez jel, hogy hagyjam a karaktert a csudába, csak időközben elkészült a Kálmán tetejébe húzható, koffeinmolekulás szuperhős-alsónadrág. Kár lenne használat nélkül lemondani róla. Bár nem igazán lesz Kálmán-konform az időjárás, 17 fok és light showers az ígéret. Ez utóbbiról lemondanék.

Azt hiszem, összeállítok egy playlistet is, négy óra tíz-húsz perceset. Kicsit számot vető jelleggel olyan zenéket válogatok mindjárt össze, amik végigkísérték a futással töltött, közel másfél évet, vagy valamelyik szakaszát. Ha beérek a célba, lesz még egy bejegyzés, hogy azután mi jön, tényleg nem tudom. Bár, ha folytatom az Invernessben elkezdett sormintám, akkor a Snowdonia Marathon