the advantages of the wonderful english weather (V2)

valamiert nalam az optimalis futoido az nem a szemerkelo eso… holott itt albionban ez egy igen konnyen teljesulo kivansag lenne. szombaton igy a nyalkas ido kisse elvette a kedvem a nagykortol es mivel amugyis tanulnom kellett mint a zallat, a 16k-t attettem masnapra, jobb idojarasi viszonyok remenyeben.

vasarnap aztan elegedetten konstataltam hogy gyonyoru napos ido van, aminek koszonhetoen meg a nappaliban dogledezo evelint is sikerult ravennem hogy csatlakozzon egy darabon. ugyis a masfeloras adagot ovatos tempoban kezdem (nem mintha gyakran futottam volna ennyit), evelin meg a sajat bevallasa szerint nem is igazan tud futni… persze kiderult hogy ez nem igaz:)

az elso jo feloraban napos ido volt, majd amikor mile end kornyeken elhagytam evelint es futottam tovabb a csatorna mellett akkor mar igen nagy szel kerekedett. raadasul szembeszel, nemhogy loketet adott volna meg fujt is vissza. amikor elertem a csatorna veget, vagyis limehouse-t es indultam visszafele akkor mar kifejezetten jol is esett hogy a szel lokott hatulrol es az ipodom is belekezdett egy jo kis offspring notaba. par perc elteltevel azonban megkezdodott a szemerkelo eso ami kb 2 perc utan eros zivatarba, 20 perccel kesobb pedig durva viharba ment at. amikor meg csak epphogy elkezdett esni egy nagyon oreg neni allitott meg es amikor meglepetten neztem ra hogy mit akar akkor csak annyit mondott hogy ‘may god save you’. az egesz nagyon szurrealis volt, nem felelmetes, inkabb furcsa, az egesz neni meg az hogy az addig viszonylag tomott csatornapart allati hirtelen urult ki. nem akartam kiesni a lenduletbol igy csak futottam tovabb de kb visszefele vegig o jart az eszemben.

mire hazaertem mar fossaaztam, es a csodalatos vasarnapi reggelbol masfel ora alatt apokalipszis lett. anglia idojarasa nem csak azert vicces mert soha nem tudod milyen idore szamits hanem azert is mert egy nap alatt is le tud jatszodni a negy evszak.

a felmaratont illetoen most kicsit megnyugodtam. ugyan a vasarnapi futast meg ma is erzem, azert korantsem viselt meg, sot, kifejezetten elveztem. hetvegen meg egy kicsit hozzatoldok, utana megint, majd a piheno es kivancsian varom sikerul e megfutni a 2.30as idot eletem elso komolyabb futoversenyen. javitani majd max szeptemberben fogok az idon:)