fever, sickness, addiction, pain

Igazából az előző bejegyzés alatt merült fel bennem a gondolat, ami azóta sem hagy nyugodni, miszerint tulajdonképpen már leírtam mindent a futásról, ami az én szintemen „érdekes”, vagy szélsőséges esetben szórakoztató lehet. Magyarán mondva eltöprengtem azon, hogy részemről lezárom ezt a naplót, ami – most nem keresem vissza, de majdnem biztos vagyok benne – egyébként is időszaki kiadványnak indult, csak szokásomhoz híven némileg túllőttem a célon. Nem szeretném azt sem, ha a szükségesnél jobban átmennék „énblogba”, egy naplóm már szétbasztam ezzel. Szóval meglátjuk, még kiderül, hogy melyik függőségem az erősebb. Tauntonig még talán, az valahogy keretet adna az egésznek.

Az előzőeket megerősítendő, igazából az elmúlt két hét finoman szólva is eseménytelenül telt el, mivel múlt héten a hét eleji regenerálódás és rövidebb táv után elhittem a Híradóban látottakat az influenzajárványról, aminek köszönhetően két napot hevertem meghökkentően magas lázzal, ami aztán ördögi torokfájássá változott. Szóval most még a szokásosnál is kevesebb érdemleges történt. Kedden hagytam magam rábeszélni a focira, hogy meglegyen a létszám, ami érdekes volt, mert a betegség utóhatásai és az idei év lelki mélypontja áttüremkedett abba, hogy életem talán legjobb hetven perce volt, ha szigorúan a labdarúgó-teljesítményt nézzük. Aki meg ezt a yin-yang dolgot kitalálta, elmehet a fenébe.

Szerdán – a focin tapasztalt erőnléttől felbátorodva – azt gondoltam, egy hét elég a teljes felgyógyuláshoz, de óvatosságból csak 40 percet futottam, ami után nagyjából ugyanennyit köhögtem szörcsögő hangokat hallatva szinte megállás nélkül. Sebaj. Ezzel le is zárult erre a hétre a futás (a hét harmadik harmadában össze-vissza utazgattam, miközben koncerteken próbáltam kárt tenni magamban, több-kevesebb sikerrel), nem vagyok meggyőződve, hogy a mostani időszak hatékonyan szolgálta volna a felkészülésem bármire is, a kereszthalálon kívül.

A krakkói honlap szerint a szervezők minden igyekezete ellenére jól silabizáltam ki a számlaszámot, mivel megjelent a nevem mellett a visszaigazolás a nevezési díj beérkezéséről. A versenyre Budapestről telekocsi indul majd, a Koffein Kapitány Klub és a Never Been TOurist közös szervezésében.