earthquake and sunshine (V2)

a múlthét tanulságát leginkább a ‘homo proponit, deus disponit’ 4 szóba tudnám sűríteni. mivel a szerdai túra után örültem hogy másnap ki tudtam kelni az ágyból így aznap már nem vittem túlzásba, de kiötöltem hogy na majd pénteken megcélzok egy jó kis 12 km-t. sajnos a szél megint betett rendesen. a szokásos 8 km-es kört nem húztam meg a tavakhoz hanem szépen ívesen hazafele vettem az irányt. egynek jó, de rohamosan közeledik az a szept 7 és nagyon nem ártana már növelni az adagot.

a szombat melós volt de egy órát sikerült így is lenyomni, és vasárnap levezetésként egy óra úszással megfejelni. tegnap és ma triatlon nap volt, ezek fárasztanak a legjobban de legalább nem egyoldalú a dolog. általában reggel vagy délelőtt megyek futni, így egyrészt hamarabb letudom, másrészt meg egész nap végigkísér az érzés hogy ‘dejó vagyok ma is futottam 8 km-t’. délután elhúzok az uszodába és ha fáradtabb vagyok akkor csak pár hosszat úszok majd dögledezek a szaunában meg a hottubban. a bicaj meg közlekedési eszközként funkcionál csupán, de még így is van hogy sikerül napi egy órát kerekezni (pl a könyvtár, suli, uszoda, otthon négyszög megjárásával).

pár dolgot megint beújítottam. az egyik, hogy (az ésszerű határokon belül) megpróbálom ignorálni az időjárást és nem várok a futással addig amíg ki nem süt a nap. hajlamos vagyok ugyanis arra hogy ha csak kicsit nincs kedvem kimozdulni akkor kifogásokat keresek és húzom-halasztom a sportot. na, ha mostanában ilyen van akkor fogom a futócipőt és nyomás. legtöbbször úgyis megjön a kedvem és minimum egy félóra activity sül ki a dologból. ami mindenképp jobb mint a semmi. ha nem hangulat hanem masszív izomláz a visszatartó-erő akkor én is szívesebben lazulok… a túlzással azért sem jó viccelni mert keményen bennevan a sérülésveszély.

a kalória- és lépésszámláló kütyükkel én sem vagyok jóban, sztem a dolog lényegét ölik meg. ipod nélkül viszont már ki sem megyek. ennek apropóján dobnám be azt a kérdést (ha van egyáltalán valaki aki olvassa a blogot) hogy milyen zenére érdemes futni, bármilyen ötletet vagy javaslatot szívesen veszek. az a helyzet hogy a zenéim nagy része  a lassú/ akusztikus/ öngyilkos- hangulatúakból kerül ki és jó lenne befrissíteni újabbakkal próba-cseresznye alapon.