the right tehnique (V2)

elsőkörben megosztanám a nagyközönséggel a margréttől tanult helyes futótechnikát, íme:

edzés előtt és főleg utána mindig nyújtsd meg az izmaidat 

– futás közben kicsit dőlj előre, a hátad legyen egyenes

– a vállad ne essen előre

– lazíts el az összes izmodat és (itt jön az érdekes rész) egyedül a hasizmaid legyenek megfeszítve

így elvileg nincs (annyira) megterhelve a derék, ami elég jól jön főleg akkor ha valakinek hátproblémái vannak (nekem pl gerincferdülésem ami tud elég kellemetlen is lenni néhanapján).

másodikkörben a heti futóélmények. a ‘futás előtt érdemes tízig számolni’ gondolattal mértéktelenül egyetértek. a hét elején már alig vártam hogy kimozdulhassak és bár láttam hogy nagy a szél, nem volt türelmem ahhoz hogy megvárjam míg alábbhagy. elindultam mert gondoltam egy kis szellő rajtam nem fog ki. igenám, csakhogy ez a ‘biciklizés közben tekerni kell a dombon lefelé’ típusú szél volt (múltheti élmény) és bár nem vagyok épp pehelysúly, azért a ‘szellő’ konkrétan lelökött az útról. szóval az ilyesmivel nem jó viccelni, kemény fejfájásom is volt az incidens után. érdekes hogy a hidegben és/ vagy esőben futás közel sem annyira problémás mint a szeles.

a tegnapi adagot egy 5 órás hegymászó-túrával váltottam ki, kell a változatosság. ma ennek levezetéseként úsztam és holnapra tervezek egy nagyobb májlédzset.